Psychosociale therapie is een vorm van therapie die zich richt op het verbeteren van de emotionele en sociale gezondheid van een cliënt. Het gaat hierbij om het oplossen van persoonlijke problemen, die het dagelijks functioneren belemmeren.
Wat is Psychosociale Begeleiding?
Wat is het doel van Psychosociale Begeleiding?
De therapie richt zich op het verbeteren van communicatieve vaardigheden, het versterken van het zelfbeeld en het omgaan met emoties. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende technieken. Het doel van psychosociale therapie is om mensen te helpen beter te functioneren in hun dagelijks leven en persoonlijke problemen te leren oplossen.
Hoe kan Super in Visie hierbij helpen?
Super in Visie biedt psychosociale begeleiding en ondersteuning aan 18+ers bij emotionele, psychologische en sociale vraagstukken. Het is een doeltreffende manier om te werken aan persoonlijke groei, zelfontplooiing en het overwinnen van obstakels die het leven soms biedt. Vanuit mijn ervaring als psychotherapeut begeleid ik je op jouw zoektocht om je welzijn te verbeteren en jouw balans in je leven te vinden.
Wat kun je verwachten van de therapie?
Wanneer je naar psychosociale therapie gaat, kan je verwachten dat je samen met mij als therapeut gaat werken aan het oplossen van persoonlijke problemen, die het dagelijks functioneren belemmeren. Tijdens de eerste sessie zal ik samen met jou bespreken wat je doelen zijn en welke hulpvraag je hebt. Aan de hand daarvan zal ik verschillende methodieken inzetten (gesprekstherapie, gedragstherapie en cognitieve therapie) om je te helpen bij het bereiken van deze doelen.
Over het algemeen zul je een aantal sessies hebben, afhankelijk van de aard van je hulpvraag en je doelen. Tijdens deze sessies zal ik je ondersteunen en begeleiden. Het is belangrijk om je open te durven stellen, zodat we samen aan een oplossing kunnen werken. Jouw zelfoplossend vermogen en het stimuleren van je creatief denken, zorgen ervoor dat het zelfvertrouwen kan groeien. De begeleiding is maatwerk en vindt plaats vanuit wederzijds respect, vertrouwen en veiligheid.
Mijn expertise
In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan met hoogsensitieve cliënten (HSP), hoogbegaafdheid, beelddenken, autismespectrumstoornis, faalangst en negatief zelfbeeld, het leren van communicatieve vaardigheden en conflicthantering.
Ter bevordering van het traject kan het wenselijk zijn om één van de therapiehonden in te zetten. Dit gebeurt uitsluitend in onderling overleg en als er geen sprake is van allergie of angst voor honden.